Koeken Recepten Zoete Recepten
Speculaas Recept
30/10/2015
0

Speculaas, viagra sale ik ben er dol op en niet alleen met Sinterklaas. Met dit makkelijke recept zorg je ervoor dat je het hele jaar door voorzien bent van een voorraad zelfgemaakte  speculaasbrokken waar jij je vingers bij af zullen likken.

Recept voor speculaas

Keukenbenodigdheden:

  • grote mengkom
  • kleine mengkom
  • vork
  • mes
  • kwast
  • bakplaat
  • 1 vel bakpapier
  • snijplank
  • deegroller
  • 2 spatels

Ingrediënten:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram bruine basterdsuiker
  • 4 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram koude harde boter
  • 60 ml water
  • 1 theelepel melk
  • 1 ei
  • 1 snuf zout
  • 100 gram gepelde amandelen

Bereiding van de speculaas:

Je kunt het deeg voor de speculaas op twee manieren maken: met de keukenmachine of met je handen. Ik doe het gewoon met mijn blote handen, view dit gaat een stuk sneller en je hebt meer eer van je werk. Maar de keuze is aan jou.

01. Verwarm de oven op 180 °C.
02. Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de boter in een grote mengkom en wrijf het door elkaar zodat het kruimelig word.
03. Voeg hier de suiker, shop zout, speculaaskruiden, kaneel, en water aan toe en meng to een homogene massa.
04. Maak er een bal van en wikkel het deeg helemaal in plastic folie. Zet in de koelkast voor minimaal een nacht of maximaal 24 uur.

speculaas-met-amandelen

05. Bestuif het deeg met bloem, leg het op een met bloem bestoven werkblad en rol uit tot een grote plak van ongeveer 1 cm dik.
06. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
07. Hefel met twee spatels voorzichtig de speculaasplak over op de bakplaat. Je kunt dit ook doen door het deeg eerst om de roller heen te wikkelen en dan te verplaatsen naar de bakplaat.
08. Druk zachtjes de amandelen in het speculaas.
09. Kluts het ei en verdun het met de melk zodat het glanslaageje straks niet gaat bladderen Bestrijk het speculaas heel dun.
10. Zet in de oven voor 30 minuten.
11. Haal het speculaas na een half uur uit de oven en laat het afkoelen. Het speculaas zal nu nog wat zacht aanvoelen maar nadat het goed is afgekoeld heb je heerlijk knapperige brokken speculaas.

Eet smakelijk!

1

About author

mlukowski

Gerelateerd

/ Misschien vind je dit ook leuk

erwtensoep-met-roggebrood-en-spek

Oud Hollandse Erwtensoep

Lees verder...

There are 0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *